Już kilka razy obiecywałam sobie: „dość jedzenia w biegu”. Dobrze się stało, że poznałam ideę slow food, która polega na aby spożywane przez nas jedzenie
było zgodne z naturą, czyli z rytmem, jaki wyznacza przyroda.
Zatem, powinniśmy jeść wszystko to,
co dostępne jest w naszym regionie. Powinniśmy jeść dania, które znane
są z kuchni regionalnej, którą kultywuje nasza rodzina od pokoleń,
dlatego że taką kuchnię doskonale zna nasz organizm. Wprowadzając do
naszego produkty i dania oparte na kuchniach świata, organizm nie zdąży
się do tych zmian przyzwyczaić i nauczyć trawić.
POSIŁEK ZBLIŻA
Pewnie słyszeliście o tym, że posiłek zbliża. Zjedzony w dobrym
towarzystwie, przygotowany w bezpiecznych garnkach, smakuje najlepiej.
Jedząc w towarzystwie nie tylko poświęcicie czas na rozmowę, ale i
będziecie mieli zdecydowanie lepszy nastrój, który wpływa korzystnie na
trawienie i wykorzystanie składników odżywczych przez nasz organizm.
JAKIE GARNKI WYBRAĆ,
Najbezpieczniejsze są garnki ze stali nierdzewnej.
Wybierając powinniście zwrócić uwagę na to, aby były wykonane ze stali
18/10. To oznaczenie dotyczy składu stali: zawartość chromu -18% oraz
zawartość niklu – 10%. Zgodnie ze standardami europejskimi taki skład
stali zapewni odporność na korozje pod wpływem kwasów, zasad i wysokiej
temperatury. Natomiast zawartość niklu zapewnia wysoki połysk naczyń.ABY POSIŁKI BYŁY BEZPIECZNE?
JAKIE JESZCZE KORZYŚCI MAJĄ
Oprócz wymienionych korzyści garnki ze stali nierdzewnej gwarantują Ci:GARNKI ZE STALI NIERDZEWNEJ?
Wpis powstał przy współpracy z marką Naczynia Olkusz, której produkty kuchenne: garnki ze stali nierdzewnej, garnki emaliowane oraz naczynia żaroodporne są tworzone z myślą o profesjonalistach jak i osobach, które chcą żyć zdrowo. Smacznego. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz