Latest News

Polecam

Jakie naczynia wybrać, a przygotowywanie jedzenia było bezpieczne?


Już kilka razy obiecywałam sobie: „dość jedzenia w biegu”. Dobrze się stało, że poznałam ideę slow food, która polega na aby spożywane przez nas jedzenie
było zgodne z naturą, czyli z rytmem, jaki wyznacza przyroda.



Zatem, powinniśmy jeść wszystko to, co dostępne jest w naszym regionie. Powinniśmy jeść dania, które znane są z kuchni regionalnej, którą kultywuje nasza rodzina od pokoleń, dlatego że taką kuchnię doskonale zna nasz organizm. Wprowadzając do naszego produkty i dania oparte na kuchniach świata, organizm nie zdąży się do tych zmian przyzwyczaić i nauczyć trawić.
POSIŁEK ZBLIŻA
Pewnie słyszeliście o tym, że posiłek zbliża.  Zjedzony w dobrym towarzystwie, przygotowany w bezpiecznych garnkach, smakuje najlepiej. Jedząc w towarzystwie nie tylko poświęcicie czas na rozmowę, ale i będziecie mieli zdecydowanie lepszy nastrój, który wpływa korzystnie na trawienie i wykorzystanie składników odżywczych przez nasz organizm.

JAKIE GARNKI WYBRAĆ,
ABY POSIŁKI BYŁY BEZPIECZNE?
Najbezpieczniejsze są garnki ze stali nierdzewnej. Wybierając powinniście zwrócić uwagę  na to, aby były wykonane ze stali 18/10. To oznaczenie dotyczy składu stali: zawartość chromu -18% oraz zawartość niklu – 10%. Zgodnie ze standardami europejskimi taki skład stali zapewni odporność na korozje pod wpływem kwasów, zasad i wysokiej temperatury. Natomiast zawartość niklu zapewnia wysoki połysk naczyń.
JAKIE JESZCZE KORZYŚCI MAJĄ
GARNKI ZE STALI NIERDZEWNEJ?
Oprócz wymienionych korzyści garnki ze stali nierdzewnej gwarantują Ci:
  1. dzięki gładkiej powierzchni nie powstają mikroorganizmy,
  2. nie odznaczają się toksycznością,
  3. są higieniczne, dzięki łatwemu utrzymaniu w czystości.
Niestety nie można przygotowywać w nich dań, które narażają stal na substancje kwaśne, ponieważ narażą stal. Do takich dań należą m.in. kapuśniaku czy też bigosu.
Wpis powstał przy współpracy z marką Naczynia Olkusz, której produkty kuchenne: garnki ze stali nierdzewnej, garnki emaliowane oraz naczynia żaroodporne są tworzone z myślą o profesjonalistach jak i osobach, które chcą żyć zdrowo.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kontakt

Tags

Anna Lewandowska bieganie biustonosz sportowy Błonnik buty sportowe Cheat day CPM cukrzyca ćwiczenia ćwiczenia na boczki ćwiczenia na płaski brzuch deser dietetyczny diet by Ann Dieta dieta po rzuceniu palenia dieta 1000 kcal dieta bananowa dieta bezglutenowa Dieta Dash Dieta Dukana Dieta Ewy Chodakowskiej dieta Gacy Dieta ketogeniczna dieta kopenhaska dieta lekkostrawna dieta na alergię na gluten dieta na ataki migreny dieta na boczki dieta na cekalię dieta na objawy PMS dieta na obrzęki dieta na pajączki dieta na PCOS Dieta na płaski brzuch dieta na żylaki Dieta Odchudzająca Dieta OXY dieta po kontuzji dieta pudełkowa dieta trzustkowa Dieta tygodniowa dietetyczny obiad DIY domowe sposoby na grype efekt efekt afterburn featured fit grypa gym Hoshimoto kalorie Kcalmar kłopoty z głową kobieta kontuzje kosmetyki eko kosmetyki naturalne kostka rosołowa skład lifestyle macierzyństwo masaż Mel B Motywacja nadczynność tarczycy narciarstwo naturalna kostka rosołowa nawilążanie niedoczynność tarczycy niezdrowa dieta obwisła skóra Oczyszczanie z toksyn odchudzanie Odchudzanie Dieta na płaski brzuch olej kokosowy outodoor peeling kawowy PPM Przepis przepis fit Przepis fit Dieta Ewy Chodakowskiej przepis ftkostka rosołowa przeziębienie przygotowanie do ciąży przyprawy Raw Food slow food sport superfoods suplementy diety Surowa dieta Szybka Dieta Szybkie Odchudzanie tarczyca testy fit trening Trening Dieta Ewy Chodakowskiej uraz nogi zakwasy zakwaszenie organizmu zaparcia zdrowa dieta zdrowie zdrowy styl życia zestawy treningowe zęby

Popularne posty