Dieta kopenhaska jest bardzo restrykcyjną dietą.
Trwa tylko 13, w trakcie których możesz przyjąć od 500 do 900 kcal. Dieta kopenhaska może uczynić
spustoszenie w Twoim organizmie. Zanim zaczniesz ją stosować przeczytaj o niej.
Dieta
kopenhaska – zasady
Dieta kopenhaska należy do diet odchudzających,
powstała w Danii. Przez niektórych jest nazywana: „deską ostatniego ratunku”,
ponieważ jest nastawiona na naprawdę szybkie efekty. W ciągu 13 dni, powinnaś
schudnąć aż 7 kg.
Zasady jakie obowiązują w trakcie diety
kopenhaskiej:
- Dieta trwa 13
- Spożywaj 3 posiłki dziennie, zalecane jest aby jeść o stałych porach: śniadanie (przed 9), obiad (12-14) i kolację (16-18)
- Unikaj podjadania słodyczy i picia alkoholu
- Pij 2 l wody dziennie
- Ważne jest aby jeść tylko te produkty, które są wymienione
- Smażenie jedzenia jest zabronione
Dieta kopenhaska – jadłospis
Stosując dietę kopenhaską, powinnaś spożywać:
umiarkowanie jaja, chude mięso, ryby oraz kawę. Spożywając tylko wymienione
produkty, ograniczysz ilości tłuszczów oraz węglowodanów w swojej codziennej
diecie.
Dieta
kopenhaska – efekty
Dieta kopenhaska jest zaliczna do diet
niskokalorycznych. Główną wadą tej diety jest to, że nie dostarczasz swojemu
organizmu składników, których potrzebuje Twój organizm. W efekcie będziesz czuć
się zdecydowanie gorzej: będziesz mieć problemy z koncentracją, bardziej
drażliwa i senna. Poza tym, taka niskokaloryczna dieta może spowodować u Ciebie
napady głodu w późniejszym czasie.
Dieta kopenhaska nie jest polecana osobom, które
pracują. Nie powinny jej stosować osoby, które chorują, ponieważ osłabia układ
odpornościowy i może zwiększyć ryzyko ponownego zachorowania. Diety
kopenhaskiej nie powinny stosować też osoby, które cierpią na dolegliwości
jelit i nerek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz