Jedząc
zdrowe i smaczne śniadanie, zmniejszysz skłonności do tycia i przyśpiesz
metabolizm. Dlatego, jeśli odchudzasz się, to śniadanie jest Twoim must have.
Oto przepis na pastę z pstrąga i masła
cytrynowego z pieczywem chrupkim i rukolą.
Dlaczego właśnie takie śniadanie Ci polecam? Bo
łącząc białko z węglowodanami, dostarczysz organizmowi energii i składników
budulcowych. Poza tym, wzmacnia odporność i funkcjonowanie wzroku.
Szybkie
śniadanie – składniki + wykonanie
Składniki:
- Filet z pstrąga bez ości – ok. 100g
- Rukola – 1 mała garść
- Pieczywo chrupkie wieloziarniste ( może być też chleb żytni)
- masło bez soli – ok. 60g
- Sok z 0,5 cytryny
- Pieprz czarny posiekany
- Koperek do smaku
Wykonanie:
Pstrąga umyj, wysusz i upiecz w temperaturze 160
stopni przez 12 minut. Rozdrobnij go. Miękkie masło przełóż do miski. Dodaj
pozostałe składniki: sok z cytryny,
pieprz i koperek, wymieszaj. Poczekaj aż stwardnieje i posmaruj pastą kromkę
pieczywa. Na wierzchu ułóż rukolę.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz